John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

 

Vakantie Thailand, Laos en Cambodja 2019

Translate

enfrdeitptrues

Laos flag xs

Laos flag xs

Eilanden in de Mekong

20 - 22 Februari

 

21 februari 2019

Foto's: 21 februari 2019

De ventilator gecombineerd met de airco was hier absoluut geen overbodige luxe. Rond acht uur werden we wakker en zijn al snel daarna aan het ontbijt gegaan. Het was weer afwachten waar het deze keer uit zou bestaan. Het leek erop dat hoe zuidelijker we kwamen, des te kariger het ontbijt werd. Dat klopte inderdaad. Twee stokbroodjes, die knapperig moesten worden op een tafelgril die zijn beste tijd had gehad. Gebakken rijst en dan was er  nog de keuze uit pannekoek of gebakken ei. De koffie en thee waren goed te doen. En er was nog fruit na: ananas, gele watermeloen en kleine banaantjes. In elk geval voldoende voor een goede start. En uiteraard had John zijn Nutella bij zich om de maaltijd voor hem compleet te maken.
Na het ontbijt hebben we twee fietsen gehuurd voor wel 1 Euro. Hierop hebben we de brug overgestoken naar het eiland Don Med en dit overgestoken naar de kant van het pontje. Dat was best een lekker tochtje, maar alles gaat hier over stenige zandpaadjes, dus geen rustig fietstochtje. Daar kwam bij dat het om negen uur al dertig graden was, dus het werd alleen maar heter. Het  binnenland is totaal verschroeid, dus er was aan plantenleven niet veel te zien, insekten ook niet. Na een beetje opgedroogd te zijn in een restaurantje aan het haventje met een bak koffie en een groot glas limoenlimonade met ijs, zijn we teruggegaan langs een ander pad, dat langs de Mekong voerde. Dit pad was zo mogelijk nog zanderiger, maar we kwamen na even stil gestaan te hebben voor een oorverdovend cicade-concert, toch redelijk snel weer bij de brug. We staken de brug over op zoek naar een oude franse stoomlocomotief. We bleken hem al voorbij te zijn gereden, hij was ook veel kleiner dan we ons hadden voorgesteld. Op de locomotief zag John een grote tjiktjak, die nog even op de foto is gezet. Daarna zijn we terug naar het resort gegaan, waar we eerst maar eens een lekkere duik in het zwembad hebben genomen, dat gaf maar heel even verkoeling. Daarom zijn we na pakweg tien minuten maar weer terug gegaan naar ons terrasje om even een lekkere bak Nescafe te drinken. En nu is zojuist de stroom uitgevallen. Zowel de ventilator als de airco doen het dus niet meer, hopelijk maar voor even...

Het was inderdaad maar voor even.
We besloten voor het betaalgemak op het resort te eten (creditkaart) John nam een broodje kipfilet, wat een kip zoetzuur bleek te zijn, en een broodje ei met wat groenten als ondergrond. Ik at de Laab van Mekong-vis. Hij smaakte op zich lekker, maar er zat eigenlijk alleen maar munt in en venkelzaadjes, dus niet de “smaakexplosie bij elke hap” die ik uit Thailand gewend ben. Hierna heeft John rust gehouden en ik ben nog wat gaan wandelen, gewapend met mijn camera. Ik kon nog een mooie tropische pagevlinder vastleggen en “vond” een paar stekjes van een witte Brunfelsia en een enkele Quisqualis indica. Verder nog wat zaadjes van Calotropis procera. Hierna hebben we lekker een beetje gerust op onze koele kamer en de koffers weer zover ingepakt.
Toen het donker begon te worden, gingen we op zoek naar een aansprekende menukaart. Er bleken maar weinig restaurantjes open te zijn. Eigenlijk was er maar ‘e’en die een beetje aansprak, maar die zat vol. Toen zijn we maar terug gegaan naar het restaurant op het resort. John nam een kipfilet met frites, omdat er geen rundersteaks waren, en ik nam een Ping Kai Lath, oftewel een thuis opgefokte kip, met traditionele kruiden gekruid en gegrild aan een bamboestok. John was al bijna aan zijn volgende maaltijd toe, voordat mijn eten kwam. Daar was h’e’el veel tijd aan besteed, dat kon je ook goed zien! Er was z’oveel tijd aan besteed dat hij gitzwart was geworden. Gelukkig was de binnenkant prima en de buitenkant kwam ook goed terecht, namelijk bij een bedelende en jammerende poes die aan mijn voeten zat te wachten. Hierna lekker bijtijds naar bed, want de wekker liep weer vroeg af…..

Zoeken

Last Modified

Last modified: 23 May 2019.
*
*