John Stoppelenburg & Paul Zuijdam

 

Vakantie Thailand, Laos en Cambodja 2019

Translate

enfrdeitptrues

Laos flag xs

Laos flag xs

Via Dolfijnrivier naar Cambodja

22 - 24 Februari

 

22 februari 2019

Foto's: 22 februari 2019

Kwart voor zeven liep de wekker af en we waren snel klaar voor vertrek. Als ontbijt was er deze keer uitsluitend brood, maar wel met ei naar keuze en bacon. Snel na het ontbijt was onze “taxi” aanwezig onderaan de steiger. Deze bracht ons naar de steiger van Nakasongˋ, waar de chauffeur ons al opwachtte. Hij bracht ons naar de grensovergang met Cambodja : Krong Stung Treng Border, waar alle formaliteiten door hem geregeld werden en alle Kips werden omgewisseld voor Dollars. Daar lag nog een klein probleempje, want we waren tijdens de reis geen pinautomaat tegengekomen en we begonnen wat krap te zitten. Eenmaal de grens over stond er alweer een auto te wachten om ons naar de boot te brengen. Omstreeks half tien waren we bij een verlaten betonnen steiger, waar een vervallen huisje naast stond. De chauffeur ging daar lekker in een hangmat liggen en niemand maakte aanstalten om een zitplekje voor ons te maken of iets te drinken aan te bieden. We bestonden gewoon niet meer en konden in de felle zon blijven staan. Au Svay heeft dus een diepe indruk op ons gemaakt. Toen de boot na driekwartier kwam, hebben we direct onze koffers gepakt zodat we de chauffeur helemaal niets hoefden te betalen, want we waren flink pissed over stond  de manier waarop dit was gegaan. De boot had ‘e’en bank bestaande uit een ruwe plank en een idem rugleuning. We gingen er van uit dat deze boot ons naar de “echte” boot zou brengen. Niet dus: Dit was de echte boot! Na drie kwartier wisten we al niet meer hoe we moesten zitten en we waren dan ook blij dat hij bij een klein eilandje aanlegde voor een pauze. Hij bleek hier te gaan eten uit drie verschillende pannen. Nieuwsgierig als ik ben moest ik natuurlijk even kijken wat hij op zijn bord had en toen was mijn trek weg. Rijst met wier uit de Mekong en grote zoetwaterslakken. Dus nadat we terug op de achterwerkmishandelaar waren gestapt, ging John met de koekjes verder en ik met de Lays met hot basilicum. Ik moet nog even vertellen dat we bij het instappen in de eerste taxiboot een brief van Khiri Cambodja kregen, waarvan de tekst was geprint over drie bladzijden, maar dat zagen we naderhand pas waarin stond dat je zelf voor drinken en eten moest zorgen en voor dollars. Jammer dat dat pas kwam toen we er al niets meer aan konden doen…..
Na bijna vier uren op een pijnlijk achterwerk te hebben doorgebracht, arriveerden we in Krong Stung Treng, waar wij op ons verzoek eerst even naar de pinautomaat werden gebracht en daarna konden lunchen. Dat deden we bij Chhne Tonle. Eerst natuurlijk iets ijskouds, daarna iets te eten. John een baguette van circa veertig centimeter met ei, ham en kaas. Ik besloot gelijk maar aan het Cambodjaans te gaan, ik koos een curry met rijst Amok met groenten en rundvlees. Het was een curry van kippebouillon met kokosmelk, curcuma, ui,wortel,spercieboon. Daarna werden we met de tuktuk naar een schoolproject gebracht en een zijde ververij en weverij. Bijna alle apparatuur was inmiddels buiten gebruik, dus het was  iet erg boeiend meer. Daarna naar het Resort. We hoopten dat dit in de stad zou liggen of in elk geval binnen loopafstand. Helaas, we gingen de brug over de zijtak van de Mekong over en nog kilometers verder door het droge landschap, tot we uiteindelijk in de middle of nowhere op het Mekong Bird Resort aankwamen, waar we werden begroet met een glaasje rijstwater met stukjes suikerriet. Daarna was het wachten geblazen. Niemand vertelde iets, dus we wisten niet of de kamer nog gebouwd moest worden.
Gelukkig was tie klaar. Er zaten geen ramen in maar er stonden w’el drie grote bedden in en er was een airco, douche en toilet buiten zoals destijds op het drijvende bamboe-resort. Nou die douche was inmiddels m’e’er dan welkom. Daarna lekker koud drinken. Nadat we d meest noodzakelijke dingen hadden uitgepakt, gingen we naar het restaurant. We kregen de menukaart en John bestelde biefstuk met groenten, ik bestelde kip met gefrituurd citroengras. Beiden waren smakelijk, maar op de biefstuk zat weer een sausje, en dat vond John niet lekker. Mijn kip wel, dus hebben we halverwege geruild.
Inmiddels is het half tien en hoogste tijd om lekker te gaan slapen. Morgen weer vroeg op.

Zoeken

Last Modified

Last modified: 23 May 2019.
*
*